Turistik Mekanlar – Azdavay İlçesi Haber Tanıtım https://azdavay.org Azdavay ilçesi tanıtımı,fotoğrafları,videoları,firmaları Thu, 29 Nov 2018 19:54:16 +0000 tr-TR hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Valla Kanyonu Kerte Seyir Terası https://azdavay.org/valla-kanyonu-kerte-seyir-terasi https://azdavay.org/valla-kanyonu-kerte-seyir-terasi#respond Thu, 26 Jul 2018 09:25:42 +0000 https://azdavay.org/?p=23913 Pınarbaşı ilçesi Kerte Köyü Bakacak mevkiine Küre Dağları Milli Parkı tarafından çelik konstrüksiyon üzerine ahşap giydirme olarak yapılmıştır.

720 Metre yükseklikteki seyir terasından Kanlıçay ve Devrekani çaylarının birleşim noktaları ve kanyon boşluğu izlenebilmektedir.

Teras Pınarbaşı ilçesine 30 Kilometre uzaklıktadır.

 

Valla Kanyonu Kerte seyir terası fotoğrafları

]]>
https://azdavay.org/valla-kanyonu-kerte-seyir-terasi/feed 0
Çatak Kanyonu Cam terası https://azdavay.org/catak-kanyonu-cam-terasi https://azdavay.org/catak-kanyonu-cam-terasi#comments Wed, 11 Oct 2017 17:13:16 +0000 https://azdavay.org/?p=23563 Çatak Kanyonu Cam terasının özellikleri

Kanyon derinliği yer yer 9 yüz metreye çıkan Çatak Kanyonunun terasın yapıldığı bölümün çay yatağından yüksekliği 450 metredir.

15 metresi kanyon boşluğunda olmak üzere toplam 33 metre boyunda ve 10 metre genişliğinde çelik konstrüksiyon üzerine yapılan cam teras 250 kişi kapasitelidir.

250 kişi aynı anda cam bölümde olsa dahi boşluktaki bölümde 60 ton civarı bir yük olacağını buna karşı beton içine alınan inşaat demiri ile sarılmış 17 metrelik çelik konstrüksiyon bölümünün yükü 900 tondur.

Cam Terastan 7 kilometre uzunluğundaki kanyon boşluğu,el değmemiş doğa,şansınız varsa yanınıza alacağınız dürbünle kanyon boşluğundaki yaban hayvanlar dahi izlenebilir.

Çatak Kanyonu Cam Teras tanıtım videosu
Çatak Kanyonu Cam teras fotoğrafları

Çatak Kanyonu Cam terasına nasıl gidilir?

Karakuşlu Köyü sınırları içinde olup Azdavay ilçe merkezine 7 kilometre uzaklıktadır. Bu yolun 6 kilometresi araç yolu 1 kilometresi orman içindeki yürüyüş parkurundan oluşur.

 

 

 

 

Çatak Kanyonu Cam terasına nasıl gidilir video

]]>
https://azdavay.org/catak-kanyonu-cam-terasi/feed 1
Suğla Yaylası https://azdavay.org/sugla-yaylasi https://azdavay.org/sugla-yaylasi#respond Tue, 03 May 2016 03:01:21 +0000 http://azdavay.org/?p=5449 Suğla yaylası nerede

Suğla Yaylası Kastamonu’nun Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerini birbirine bağlayan kara yolunun üzerinde Sarnıç Köyü sınırları içerisindedir. İki ilçeye de 12 kilometre uzaklıktadır.

Coğrafi Durumu

Denizden yüksekliği 1130 metredir. Etrafı Çam ve Köknar ağaçları ile çevrilidir.

Suğla yaylasının önemi

Suğla yaylası piknikçilerin uğrak noktalarındandır.

Uzun yıllar Azdavay Bal ve Ihlamur Festivali ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Suğla yaylası, 2014 yılında enduro ve motokros pisti yapılmasının ardından “Azdavay Suğla Yaylası Motor ve Doğa Sporları Merkezi” adı altında ulusal ve uluslar arası yarışmalarda motosiklet tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Suğla Yaylası İçin Yeni Projeler

Suğla Yaylası’nı turizm merkezi haline getirmek amacı ile Azdavay Belediye Başkanlığına tahsis edildi. Azdavay Belediyesince Yaylaya 24 dönüm gölet,en az 100 kişinin konaklayabilecekleri bungalov evler,doğa turizim aktivite sahaları,kırsal turizm ve motor sporları altyapıları Azdavay’ı doğa ve kırsal turizmde marka şehir yapacak.

 

Suğla Yaylası ulaşım haritası

]]>
https://azdavay.org/sugla-yaylasi/feed 0
Medil Mağarası https:/azdavay.orgif_/medil-magarasi-3 https://azdavay.org/medil-magarasi-3#respond Sat, 08 Feb 2014 01:16:24 +0000 http://azdavay.org/?p=14 Azdavay Karakuşlu Köyü sınırları içinde olan medil mağarası Azdavay İlçe merkezine 8 km uzaklıktadır.  7 km.si araçla, 1 km.si orman içi patika yoldan yaya yürüyüşü ile ulaşılmaktadır.  Karakuşlu köyümüze bağlı Ayvat mahallesinde medil ormanı içindedir. Pamukkale’nin gün görmemiş yüzü olarak adlandırabileceğimiz Medil mağarası, M.Ö. dönemlerde bir sığınak veya ibadethane olarak kullanıldığı tahmin edilmektedir. Mağaranın doğusunda bina harabeleri görülmektedir. Bu bina moloz taşlardan yapılmıştır.

Medil mağarası videosunu izlemek için tıklayınız

Medil mağarası fotoğrafları izlemek için tıklayınız

]]>
https://azdavay.org/medil-magarasi-3/feed 0
Çatak Kanyonu https://azdavay.org/catak-kanyonu https://azdavay.org/catak-kanyonu#respond Sat, 08 Feb 2014 01:14:01 +0000 http://azdavay.org/?p=11 Azdavay’ın en önemli turizm değerlerinden olan Çatak Kanyonu, Küresel Çevre Fonu desteğiyle Orman Koruma Alanları Yönetiminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ile Avrupa’da seçkin korunan alanları simgeleyen PAN Parks sertifikası olan Küre dağları milli parkı içresinde, Karakuşlu Köyü sınırları içinde olup ilçe merkezine 7 km. uzaklıktadır. Bu yolun 6 km.si araç yolu 1 km.si orman içindeki yürüyüş parkurundan oluşur.Dünyanın 4. büyük kanyonu olması özelliğine sahip Çatak Kanyonu cazibesi, vahşiliği, gizemli görüşüyle ziyaretcilerin ilgisini çekmektedir.900 Metre yüksekte bulunan gözetleme noktasından kilometrelerce kanyon uzantısını seyretmek ayrı bir keyiftir. Kanyon, Çatak köprüsünün 1-2 Km aşağısında başlayıp Tüsköy ‘e kadar kesintisiz devam etmektedir, burada bir açıklık mevcuttur. Tüsköy ‘den kanyon tekrardan başlayıp İnönüne kadar kesintisiz devam etmektedir.Kanyon içinde geçilebilir 7 km. alanı ve yüzerek veya bot ile geçilebilmektedir.İçerisinde tabiattan harika görüntüler saklamaktadır. Geçilmesi çok zor olmamakla birlikte teçhizatsız denenmemelidir.

Çatak Kanyonu Cam terası

Çatak Kanyonuna yapılan cam teras ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

15 metresi kanyon boşluğunda olmak üzere toplam  33 metre boyunda ve 10 metre genişliğinde çelik konstrüksiyon üzerine yapılan cam teras 250 kişi kapasiteli.

Projede, 250 kişi aynı anda cam bölümde olsa dahi boşluktaki bölümde 60 ton civarı bir yük olacağını buna karşı beton içine alınan inşaat demiri ile sarılmış 17 metrelik çelik konstrüksiyon bölümünün 900 ton olduğu belirtiliyor.

Kanyon derinliği yer yer 9 yüz metreye çıkan Çatak Kanyonunun terasın yapıldığı bölümün çay yatağından yüksekliği 450 metre.

Terasın yanlarından ve iki balkonundan 7 kilometre uzunluğundaki kanyon boşluğu izlenebilir.

Teras dan el değmemiş doğa,şansınız varsa yanınıza alacağınız dürbünle kanyon boşluğundaki yaban hayvanlar dahi izlenebilir.

Cam teras fotoğrafları

 

 

]]>
https://azdavay.org/catak-kanyonu/feed 0
Aşıklar Köprüsü https://azdavay.org/asiklar-koprusu https://azdavay.org/asiklar-koprusu#respond Fri, 07 Feb 2014 01:11:30 +0000 http://azdavay.org/?p=8

Aşıklar köprüsü inşaat çalışmaları

Azdavay ilçesi Merkez mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi arasında Devrekani çayı üzerinde kurulu olan köprü uzun yıllar önce ahşap olarak yapılmış olup 1987 yılında ahşap köprü yıkılarak asma köprü şeklinde yeniden inşa edilmiştir. İsmi konusunda ise;aşıkların burada buluştuğu için bu isim verildiği,gençlerin evlenmelerine izin verilmeyince köprüden atlamak istedikleri sırada ailelerinin gelerek evlenmelerine izin verdikleri gibi rivayetler vardır.Azdavay Belediyesi tarafından köprünün yan tarafına yapılan mesire alanı yaz mevsiminde vatandaşların uğrak yeri olmuştur.
Aşıklar köprüsü fotoğrafları

]]>
https://azdavay.org/asiklar-koprusu/feed 0
Ilgarini Mağarası https://azdavay.org/ilgarini-magarasi https://azdavay.org/ilgarini-magarasi#respond Wed, 05 Feb 2014 15:33:04 +0000 http://azdavay.org/?p=183 Pınarbaşı ilçesi Sümenler Köyü’nde ve Pınarbaşı ilçe merkezine 36 km uzaklıkta bulunan mağara, Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet göstermekte olan FAO’ya göre; dünyanın 4. büyük mağarasıdır. Mağaraya ulaşım, Sümenler Köyü Sorkun Yaylası’ndan itibaren, dik ve kayalık orman içi patika yoldan, 2 saatlik yürüyüşle mümkündür.Tabiî kemerli bir girişe sahip olan mağaraya girildiğinde, iki kola ayrıldığı görülür. Girişte, Bizans Dönemi’ne ait olduğu sanılan bir köy harâbesi mevcuttur. Su sarnıcı, fırın ve sarkıtlar bulunan sağ bölüme ‘Avizeli Salon’ denilir. Mağaranın sola ayrılan diğer yolundan gidildiğinde; taşlarla örülü ve helezonî bir merdiven ile ağızdan itibaren 250 metre derinliğe kadar inilmekte ve M.Ö. 2000 yılına ait hayat izlerine rastlanmaktadır. Dipteki düzlükte, şapel (ibadethâne) kalıntısı ve 7 adet mezar mevcuttur. Sarkıt ve dikit hareketliliği sürdüğü için ‘canlı’ kabul edilen mağaranın, teçhizatsız ulaşılabilir uzunluğu 858 metredir.Valla Kanyonu ile Ilgarini Mağarası’nın çevresi, FAO tarafından örnek proje alanı seçilmiştir.

 

 

 

ılgarini_mağarası (3)

 

 

]]>
https://azdavay.org/ilgarini-magarasi/feed 0
Horma Kanyonu https://azdavay.org/horma-kanyonu https://azdavay.org/horma-kanyonu#respond Wed, 05 Feb 2014 15:31:30 +0000 http://azdavay.org/?p=180 Pınarbaşı ilçesi Zarı Çayı üzerinde yer alan kanyonda, suyun taştaki kireçleri aşındırması ile oluşan ve derin kazanları andıran çukurlar mevcuttur.  Meydandüzü tabir edilen havzadan başlayan kanyon, Ayı deresini geçerek Ilıca Şelalesinde sona erer.Kanyon üzerinde,  Pınarbaşı Kaymakamlığı ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürüyüş yolu yapılmıştır.

]]>
https://azdavay.org/horma-kanyonu/feed 0
Valla Kanyonu https://azdavay.org/valla-kanyonu https://azdavay.org/valla-kanyonu#respond Wed, 05 Feb 2014 15:30:02 +0000 http://azdavay.org/?p=177 Pınarbaşı ilçesi Muratbaşı Köyü sınırlarında ve ilçe merkezine 26 km uzaklıkta bulunan Valla Kanyonu,Türkiye’nin en büyük kanyonudur.İlçe merkezinden kanyona erişimde kullanılan yolun; Muratbaşı Valla Mahallesi’ne kadar olan bölümü asfaltdır, 1,5 km si ise orman-içi patika yoldurDevrekâni Çayı ile Kanlıçay’ın birleştiği yerde başlayan ve Cide’ye doğru ilerleyen kanyonun uzunluğu 12 km olup yan duvarlarının yerden yüksekliği 800 ila 1.300 metre arasında değişmektedir.Bünyesinde çok sayıda tehlikeli nokta bulunduran kanyonun, teçhizatsız ve kılavuzsuz geçilmesi imkânsızdır.

]]>
https://azdavay.org/valla-kanyonu/feed 0
Ilıca Şelalesi https://azdavay.org/ilica-selalesi https://azdavay.org/ilica-selalesi#respond Wed, 05 Feb 2014 15:27:10 +0000 http://azdavay.org/?p=172 Pınarbaşı ilçesi Ilıca Köyü sınırları içerisinde bulunan ılıca şelalesi Pınarbaşı’na 12 km uzaklıktadır. Ilıca Köyünden itibaren patika yoldan yüreyerek yarım saat sürmektedir. Su yaklaşık 10 metre yüksekten dökülmekte ve bu suyun döküldüğü yerde doğal olarak bir havuz oluşmuştur. Bu şelalenin en önemli özelliği de oluşan bu havuzun etrafının çok sayıda ağaç ve bitki örtüsü ile çevrili olmasıdır. Ilıca Şelalesinin üst kısmına gidildiğinde yıllardır akan su ile kayaların aşınması sonucu kayalarda oluşan çukurluklar  ayrı güzellik katmaktadır.Ayrıca Ilıca köyü içersinde Bizanslılardan kalma bir hamam mevcuttur. Hamam yontma taştan yapılmış kubbe şeklinde 2 metre genişliğinde 3.5metre uzunluğunda 1.80 metre yüksekliğinde’dir. Hamamın yaz ve kış su ısısı 23 C’dir. Hamamın yan duvarlarında insanların yıkanmaları için sabunluklar ve oymalar mevcuttur.

]]>
https://azdavay.org/ilica-selalesi/feed 0